Elfelejtett jelszó
hu en

Országos Gombakiállítás

Országos Gombakiállítás 2017. október 13-15.

Megnyílt az országos Gombakiállítás.

A megnyítón Albert László elnök elmondta, hogy a 25 éves Magyar Mikológiai Társaság egyik legnagyobb rendezvénye ez a kiállíás. Megköszönte mindenkinek, aki gombával, határozással, munkával segítette, segíti a sikeres Kiállítás megrendezését.

Bejelentette, hogy a többkörös szavazás eredményeként, a szavazatok 42,8 %-át elnyerve a süngomba lesz az Év Gombája 2018-ban.

Gratulált a fotópályázat nyereseinek! A díjnyertes fotók és további válogatás a legjobb képekből megtekinthető a Kiállításon.

I. díj Szűcs Béla: Püspöksüveggomba

II. díj Fél Attila: Csoportos piros csészegomba

III. díj Varju Sándor: Pusztai kucsmagomba

Mikroszkópos képek kategóriában két pályázó küldött képet, így a bizottság úgy döntött, hogy nem oszt ki helyezéseket, de mivel a fotók nagyon színvonalasak voltak, mindkét pályázót, Sütő Zsolt tamást és Németh Csabát különdíjban részesítették. A fotóik szintén megtekinthetők a Kiállításon.

Az Országos Gombakiállítás az MMT szervezésében, a megszokott helyen (1118  Budapest Villányi út 29-43.), a mai nevén Szent István Egyetem K épületében az I. emeleti galérián kerül megrendezésre.

Az előző év nagy sikerére tekintettel pénteken déltántól családi sarkot is működtetünk, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek és felnőttek a gombák csodálatos világával. Lesz gombatotó, szókereső, labirintusjáték és sok-sok érdekesség!

Vasárnap lehetőség nyílik a gombák mikroszkópos megfigyelésére is.

A gyűjtött gombákat köszönettel várjuk a kiállítás nyitó napján, reggel 7.30-tól, ill. a későbbiekben is a frissítéshez! A kiállítás az első nap ingyenesen, a további napokban belépőjeggyel látogatható! A kiállítás pénteken 11-18-ig, szombaton és vasárnap 9-18-ig láogatható.

Mindenkit szeretettel várunk!!

MMT